Секционни гаражни врати

Секционните врати са безспорно най-високия клас на пазара. В зависимост от модела, те притежават разнообразни характеристики, но съществува възможност и за индивидуални решения според потребностите на всеки клиент.

секционни гаражни врати
секционна врата с разтегателни пружини

Секционни врати - разтягащ вертикален механизъм

Този тип секционни врати са предназначени за гаражи и технически помещения с малки по размер отвори на вратата с ширина от 2 000 до 3 500 мм и височина от 1 800 до 2 840 мм. Конструкцията със вертикален пружинен механизъм позволява инсталиране в помещения с минимален просвет и страничен просвет от 85 мм. Панелите са с дебелина 40 мм., коефициента на топлопроводимост е 1,2 U (W/m2K), а живота на този тип пружинни механизми е минимум 12 500 цикъла.

Произведени от рускатa компания DoorHan тези врати са съставени от изключително качествени материали, отговарящи на всички европейски стандарти за качество. Основното предимство на този тип врати е, че след монтажа те отнемат 125 мм. от височината ( когато врата е автоматизирана ) или 85 мм. когато вратата е без автоматика.

Широката цветова гама и многобройните дизайни на панели ги правят идеално подходящи за малки гаражи. Вратите оптимално запечатват отвора - предпазват от студено или горещо въздействие от температура и влажност. Лесно се инсталират, те са издръжливи и имат дълъг експлоатационен живот.

Каталог

В каталога ще откриете описание, видове панели, покрития, окачвания, цветове, дървесни декори, аксесоари и възможност за вградена проходна врата.

секционна гаражна врата с торсионни пружини

Секционни врати - торсионен механизъм

Безспорно най-добрите секционни врати на пазара, са произвеждани от полската компания Krispol.
Една секционна гаражна врата трябва да бъде функционална, здрава, безопасна и външният и вид да съответства на фасадата на сградата. Вратите Krispol отговарят на всички тези условия. Ние от фирма Стойков Строй можем да гарантираме напълно високото качество на тези секционни врати подплатени с над 10 годишното им използване от наши клиенти без рекламации.
Функционирането на вратата позволява да се използва максимално пространство за паркиране на автомобила в гаража. С постоянните иновативни и оригинални решения позволяват да се създадат неограничени възможности за използването на вратата.

Каталог

В каталога ще откриете описание, видове панели, покрития, окачвания, цветове, дървесни декори, аксесоари и възможност за вградена проходна врата.

Тези врати непрекъснато се подобряват, като се прилагат решения, които подобряват използването на безопасността и които защитават функционирането на механизмите.
Инсталирана е допълнителна защита на всяка врата, за да я предпази от падане, ако пружината се счупи.
Допълнителна защита е и предпазване от прищипване на пръстите.
А когато вратата е автоматизирана, превключвателят за претоварване е стандартна характеристика на задвижванията, той повдига вратата с приблизително 10 см, ако се открие пречка. Автоматичната врата може да бъде оборудвана и с фотоклетки, предотвратяващи затварянето на вратата, ако има препятствие в просвета на вратата. Поради тези решения движението на вратата е тихо и плавно. Без значение какъв е размерът на вратата, всяка врата, произведена от нашата компания, може лесно да се отвори с една ръка без прекомерна сила. Това е заради две торсионни пружини, които осигуряват оптимален баланс на вратата.
Всеки от детайлите изграждащи тези врати е тестван многократно с цел постигане на абсолютно съвършенство, а за доказателство на техните качества всеки закупил врата получава документ за сертифицираност.Колкото и добре да изглежда вратата отвън, не може да се забрави, че вратата трябва да има солидна конструкция на първо място. Затова си струва да проверите как изглежда вратата отвътре. Механизмите на нашите врати включват решения, които подсилват конструкцията на вратите, улесняват монтажа и прилягат на гаражното пространство, освен това са надеждни и осигуряват естетичен вид отвътре. Всички стоманени елементи на вратите са защитени от корозия. Средните панти инсталирани на всяка врата, допълнително увеличават здравината на конструкцията.

Тези врати са най-добри защото:
 • панела е с дебелина 40 мм. плътен пенополиуретанов пълнеж. С отсъстващ термичен мост.
 • високоплътностна полиуретанова пяна: g=40 kg/m3, без хлорофлуоровъглероди и хидрохлорофлуоровъглероди (фреони), щадяща околната среда (CFC- and HCFC-free).
 • дебелината на стоманения лист е 1 мм.
 • дебелина на цинковото покритие: 275 g/m2.
 • топлопроводимост: λ=0,025 W/mK.
 • коефициент на топлоизолация: U=0,59 W/m2K.
 • звукоизолация: R’w 26 dB.
 • Тези врати имат 4 дизайна на панела:

 • тесни хоризонтални линии.
 • широки хоризонтални линии.
 • без линии - изчистен модел.
 • касета
 • Предлагат се 2 вида повърхности:

 • woodgrain - дървесна структура.
 • slick - гладка структура.
 • Предлагат се 3 вида контури на окачвания:

 • стандартно - изисква се 210 мм. минимално пространство на трегера (разстояние от горния ръб на отваряне до преграда или таван) без автоматика!
 • ниско - изисква се 120 мм. минимално пространство на трегера (разстояние от горния ръб на отваряне до преграда или таван) без автоматика!
 • супер ниско - изисква се 80 мм. минимално пространство на трегера (разстояние от горния ръб на отваряне до преграда или таван) без автоматика. Забележка за врати до максимална ширина 4000 мм.!
 • Секционните врати могат да бъдат боядисани във всички цветове по RAL - системата, Могат да бъдат в над 50 дървесни декора.

  секционна гаражна врата 60 мм панел

  Модел UNITHERM 60 мм. панел

  Вратите от този модел покриват и най-строгите стандарти при устойчивост от проникване на вятър и студен въздух, както и защитават вашия гараж от проникването на вода. Всеки от елементите изграждащи тези врати са изработени от висококачествени материали, а именно това е основната причина за дългия живот на вратата и запазването на нейния външен вид за дълги години. Гаранционния период е 20 000 цикъла на отваряне и затваряне, което означава 14 години безпроблемна работа при използване на врата 4 пъти дневно. Освен тяхната устойчивост, тези врати са проектирани с цел енергийна ефективност. Изработени от 60 мм. панел и странично уплътнение, което има за цел да изолира максимално минусовите температури през зимата и коефициент на топлоизолация 0.33 W/m2K, правят тези врати един чудесен избор за енергийна ефективност във всяка една сграда.

  Каталог

  В каталога ще откриете описание, видове панели, покрития, окачвания, цветове, дървесни декори, аксесоари и възможност за вградена проходна врата.

  Кой от моделите е правилния избор за мен?

  Несъмнено 60 милиметровия панел предлага значително по-добри показатели на топлоизолация и енергийна ефективност спрямо 40 милиметровия. Има разлика в дизайна на панела, предлага се в най-луксозния - с гладка повърхност панел характеризиращ се с изящен и неповторим външен вид и значителни подобрения в елементите на самата врата.

  От друга страна 40 милиметровия панел е изработен също от висококачествени материали и притежава висока антикорозионна защита, шумо и топлоизолация, като това го прави един отличен избор за секционна гаражна врата.

  Избора оставяме на Вас, за консултация и любезно съдействие оставете на нас.

  Заповядайте при Стойков Строй.