Пожароустойчиви врати

Предлагаме пожароустойчиви продукти съчетаващи в себе си функционалност, безопасност и сигурност. Фирма Стойков Строй е директен вносител на еднокрили и двукрили противопожарни метални врати, плъзгащи противопожарни врати, противопожарни алуминиеви врати, фиксове и прозорци.

Намират приложение в сгради за индустрията и бита като: офиси, обществени и жилищни сгради, търговски и обслужващи сгради, изложбени зали, хотели, спортни и развлекателни съоръжения, банки, фабрики и на всички други места с изисквания за пожаробезопасност.

Всички наши противопожарни врати са сертифицирани от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", както и сертификат от производителя за техните качества и ефективност.

Метални противопожарни врати

Метални противопожарни врати на панти

Еднокрили и двукрили метални врати на панти с цел осигуряване на пожаробезопастност в различни типове сгради съобразени изцяло с разпоредбите на Българското законодателство и притежаващи всички необходими документи за влагане в строителството, изисквани при приемане от Строителен надзор.

Те могат да бъдат с клас EI 60 мин. или EI 120 мин., а според начина си на отваряне могат да бъдат еднокрили или двукрили (с активно и пасивно крило) врати. С клас на самозатваряне C5 (200 000 цикли) и реакция на огън А2 допринасят за здравината и устойчивостта на противопожарните врати.

Метални врати
Метални противопожарни врати

Метални плъзгащи противопожарни врати

За отвори с големи размери и специфични инженерни решения, предлагаме плъзгащи се пожароустойчиви врати с клас REI 120 мин., намиращи приложение в промишлени сгради, складове, подземни паркинг съоражения където трябва да бъдат разделени на клетки и други.

Те могат да се използва както вътрешно, така и външно. Простата конструкция позволява монтирането на други места, понякога с осъществяването на фалшиво укриване. Този тип врати се поддържат в отворено състояние чрез електромагнит, управляван от пожароизвестителната система (ПИЦ). При пожар предпазителят изгаря или пожароизвестителната система освобождава електромагнита, а плъзгащата се врата се самозатваря автоматично под действието на противотежест.

Противопожарни алуминиеви продукти

Алуминиеви врати, фиксове, прозорци и витрини

Предлаганите от фирма Стойков Строй противопожарни алуминиеви продукти са еднокрили и двукрили врати, фиксове, прозорци, а също и витрини (което представлява позиция съставена от отваряема и неотваяема част).

Разделят се в 2 направления - такива за вътрешна употреба, които притежават Становище за Допустимост от ГДПБЗН и за външна употреба, които са със CE маркировка по хармонизираните Европейски стандарти.

Алуминиеви ПП

Често задавани въпроси и какво трябва да знаем при избора на пожароустойчиви врати?

 • С каква пожароустойчивост са металните врати? - биват два вида EI60 и EI120
 • Какви видове противопожарни врати се предлагат?
 • - врати на панти - еднокрили и двукрили

  - плъзгащи врати - еднокрили и двукрили

  - алуминиеви със стъкло или с пълнеж от панел - еднокрили и двукрили

  - специални врати тип МАГНУМ - големи размери

 • Какви аксесоари могат да имат противопожарните врати?
 • - при вратите на панти могат допълнително да бъдат поставени антипаник обков, комплект за димо и шумоизолация, вградени стъкла, ел. брава, автомат за самозатваряне, ел. магнити, протектори

  - при плъзгащите врати може да се вгради проходна врата

 • Къде се поставят пожароустойчиви врати? - Тези врати се използват най-често в заводи, хотели, големи офиси, болници и т.н.