Пожароустойчиви и димоуплътнени системи

Обширната гама системи, предлагани от Aluprof позволява изработката на разнообразие от конструктивни елементи, които са отговорни за “зоните за пожарозащита” във всякакви сгради, и осигуряват подходящи условия за евакуация на техните обитатели. Тези решения включват продукти, свързани със системи от прозорци, врати и фиксове, включително и витрина включваща отваряема и неотваряема част вградени в нея.

Множество размери

Пожароустойчиви

Димоуплътнение

еднокрили врати

двукрили врати

Най-добра цена

Сертифицирани

Професионален опит

Защо алуминиеви и димоуплътнени пожароустойчиви продукти?

Характеристиките на пожароустойчивост на тези решения, в зависимост от изискванията на проекта, се предлагат в разнообразие от класове, от EI 30 до EI 120.

Продуктите на Aluprof, които осигуряват безопасност за обитателите на сгради в случай на пожар включват вътрешни вътрешни и външни преградни стени с врати MB-78EI (EI30 до EI90) и MB автоматични плъзгащи се врати MB-78EI DPA (EI15 до EI60), пожароустойчиви прозорци MB-86EI (EI30), пожароустойчиви стени MB-118EI (EI120), димоотвеждащи врати MB-45D (Sa, S200 [Sm]).

Важна характеристика на пожароустойчивите решения на ALUPROF е тяхната способност за свързване едни с други, една система със следващата, като същевременно се поддържа необходимата пожароустойчивост.

Всички продукти, са успешно изпитани в лаборатории и изследователски институти в Полша и в цяла Европа.

Aluprof S.A. се стреми непрекъснато да подобрява качеството на своите продукти. Системата за управление на качество на компанията отговаря на изискванията на стандарти EN ISO 9001 / EN ISO 14001, което е потвърдено от инспектира- щия орган TÜV NORD. Продуктите, предлагани от Aluprof отговарят на всички изисквания на европейските стандарти по отношение на качество на сплавите, допуски и характеристики на устойчивост. Компанията си сътрудничи с много европейски проучвателни центрове и строителни изследователски лаборатории, също специализирани в областта на пожароустойчивите конструкции: Building Research Institute (Полша), IFT Rosenheim (Германия), Warrington Certificate Exova (Великобритания), UBAtc (Белгия), Fires Institute (Словакия), ÉMI Institute (Унгария) Incerc Institute (Румъния), Efectis Institute (Нидерландия) и други. Това сътрудничество включва изпитвания на огън и проверки на фирмените документи (доклади и класификации). Тези документи позволяват системите на Aluprof да бъдат прилагани в пожароустойчиви конструкции в Европа и извън нея.

пожароустойчиви и димоуплътнени продукти

Система MB-78 EI

Разработена за изграждане на вътрешни и външни пожароустойчиви преградни стени, с врати с едно или две крила с клас на пожароустойчивост EI 30, EI 60 или EI 90 съгласно EN 13501-2. В повечето случаи тези конструкции могат да имат и характеристики за контрол на дима (класове S200 и Sa). Множество изпитвания и изчисления показаха, че продуктите базирани на MB-78 EI имат много добра топло и звуко-изолация. Благодарение на своите характеристики, оптимизирана технология и производствени разходи, съвместимостта с други ALUPROF системи за прозорци и врати и непрекъснатото техническо усъвършенстване, това е много популярен продукт, широко използван от професионалистите в строителството.

Конструкцията на система MB-78 EI е базирана на алуминиеви профили с прекъснат термичен мост с дълбочина 78 mm. Те се характеризират с нисък общ коефициент на топлопроводимост “U,” благодарение на основния си прекъснат термомост със специален дизайн и ширина 34mm. Устойчивостта на висока температура се осигурява от специалните пожароизолационни елементи – GKF или CI – разположени във вътрешните камери и в изолационните пространства между профилите, стоманените аксесоари и фугите.

Ъгловите съединения със стени, които могат да се постигнат със системата, възможността за огъване на профилите, както и използването на диагонални съединения и декоративни делители, залепени към стъклото са характеристиките, които придават форма и естетичност на сградата.

Подробна информация относно тези продукти може да откриете, чрез изтеглянето на нашия каталог:

Поръчай

Спецификации MB-78 EI

Обхватът от допустими размери на конструкцията включва неотваряеми прегради с височина до 5.16 м и отваряеми само в една посока врати с размери на крилото: Ш до 1.4 м; В до 3.0 м; ширината на двойните врати може да достигне 2.5 м. Системата за врати MB-78 EI може да се изпълни като отделна врата, като част от по-голяма и сложна преградна стена или в пожароустойчива фасада.

Гамата възможни пожароустойчиви остъкления за употреба при система MB-78EI включва:

  • Pyrobel с дебелина от 9.3 мм – 36 мм
  • Polfam с дебелина от 20 мм – 25 мм - 32 мм.

Обширните конструктивни възможности, разнообразие от панти, ключалки, автоматични затварящи механизми и други видове обков, както и оптимизиран производствен процес не са единствените предимства на тази система. Тя позволява и изпълнение на решения, като:

Автоматични плъзгащи се врати MB-78EI DPA от клас EI 15 или EI 30 и стени MB-118 EI от клас EI 120.

Дебелината на пълнежите при система MB-78 EI са от 8 до 65 мм. Пълнежите могат да включват всички типични пожароустойчиви стъкла, както и плътни материали състоящи се от листов метал и подходящи плоскости, които осигуряват необходимата пожароустойчивост.

Преградни стени MB-118 EI

Намиращи приложение за направата на пожарозащитни прегради с клас на пожароустойчивост EI 120. Системата се класифицира като неразпространяваща горенето (NRO). Дизайнът и конструкцията и са такива, че осигуряват техническа връзка с врата MB-78 EI, което означава множество общи компоненти (стъклодържатели, охлаждащи вложки, разширяващи се ленти, уплътнения и повечето аксесоари), както и подобни на базовата система, на технологията за производство и монтаж.

Система MB-118 EI е разработена на базата на петкамерен алуминиев профил с прекъснат термичен мост, с дълбочина от предната до задната страна от 118 мм. Профилите на вътрешните камери, както и изолационното пространство помежду им, са запълнени с пожароизолационни елементи. По външните повърхности има разширяващи се ленти, които са допълнително монтирани и цялата конструкция е завършена със стоманени аксесоари, съединявайки двете страни на профилите. В система MB-118 EI може да се вградят пълнежи с дебелина 31-84 мм. Тази система може да бъде и база за конструкции от EI 30 или EI 60 класове, при които трябва да се използват тройни стъклопакети, поради високите термични или акустични изисквания.

Благодарение на симетричното си устройство конструкциите, които са изработени от нея, запазват пожароустойчивостта си до клас EI 120, при излагане на огън от външната и вътрешната страна.

Важна характеристика, влияеща върху функционалността на тези пожарозащитни прегради е възможността да се монтират врати MB-78 EI.

Подробна информация относно тези продукти може да откриете, чрез изтеглянето на нашия каталог:

Поръчай

Система MB-45D

Предвидена за изработка на преградни стени с димоуплътнени врати с едно или две крила и клас Sa, и S200 съгласно стандарт EN 13501-2:2016. Без клас на пожароустичовост. Конструкцията е базирана на елементите за вътрешните прегради на система MB-45. Правилното функциониране на димоуплътняването зависи от точното полагане на периферните уплътнения на крилото, остъкляването, както и от полагането на праговите уплътнения.

Подробна информация относно тези продукти може да откриете, чрез изтеглянето на нашия каталог:

Поръчай