Пожароустойчиви врати

Предлагаме пожароустойчиви Алуминиеви и Метални врати съчетаващи в себе си функционалност, безопасност, сигурност и лекота на движение. Намират приложение в сгради за индустрията и бита като: офиси, обществени и жилищни сгради, търговски и обслужващи сгради, изложбени зали, хотели, спортни и развлекателни съоръжения, банки, фабрики и на всички други места с изисквания за пожаробезопасност. Всички наши противопожарни врати са сертифицирани от Главна дирекция пожарна безопасност и защита на населението, както и сертификат от производителя за техните качества и ефективност.

противопожарни и пожароустойчиви врати
врати за пожаробезопасност

Алуминиеви и Метални противопожарни врати

Фирма Стойков Строй СИЛНО препоръчва на всички свои клиенти при избора на противопожарна врата - еднокрила или двукрила тя да бъде оборудвана с комплект за димоуплътнение с цел по висока защита в случай на пожар.

Каква е основната разлика между тях?

Алуминиевите пожароустойчиви врати са далеч по естетични, което ги прави предпочитан вариант за офис и обществени сгради, но също така и за евакуационни стълбищни клетки. Също така те са предпочитан избор при нужда от допускане на светлина към съответното помещение те са и значително по-издръжливи при различни метеорологични условия и запазват своите качества и външен вид за по-дълго време, освен това те притежават и по-добри топлоизолационни и звкукоизолационни свойства до 41 dB. В същото време металните огнеопорни врати са значително по-евтиния вариант на пазара и предпочитан избор при повечето сгради. И двата вида врати са сертифицирани и имат издадено становище за допустимост от Министерство на вътрешните работи - ГДПБЗН за пожаробезопасност.

противопожарни врати

Метални противопожарни врати

Намалят разпространението на огъня и позволяват безопасно напускане на обекта

Този тип противопожарни врати са производство на италианската компания Locher SRL и отговарят на всички изисквания за съоръжения с противопожарна защита, за обществено ползване. Гарантирано спестяване на време под влиянието на механична здравина, херметичност и топлоизолационни свойства. В зависимост от изискванията те могат да бъдат 60 мин. или 120 мин., а също така могат да бъдат еднокрили или двукрили в зависимост от Вашите нужди.

Ценоразпис

В ценоразписа ще откриете информация за размери, цени, видове отваряне, структура, цветове, обков, остъкление, брави, контрол на достъп, електромагнити, автомати, домоуплътнение и всичко свързано с предлаганите от нас противопожарни врати.

Характеристики

Крилото на вратата е с дебелина 60мм. Направено е от двойно поцинкована стоманена ламарина с дебелина 0.7мм.. Пълнежа е от редуващи се слоеве минерална вата с висока плътност и специално противопожарно съединение. Вратата е с ъглова метална рамка изработена от поцинкована стоманена ламарина с дебелина 1,3мм. Стандартно вратата е оборудвана с два броя триделни панти, като едната от тях е лагерна, а другата пружинна, която регулира самозатварянето на вратата. Този тип пожароустойчиви врати са с вградено черно набъбващо при пожар уплътнение с ширина 28мм. Приблизителното тегло на вратите - EI60мин. - 35кг/м2 , EI120 - 45кг/м2. Вратите са фабрично лакирани с двукомпонентна смола като завършек. Специалните лакове на LOCHER избледняват бавно и са силно водоустойчиви. Стандартният цвят по RAL за всички огнеустойчиви врати е RAL: 7035 или 9010.

Приложими във всяка сграда

За предпочитане евакуационните противопожарни метални врати е да бъдат снабдени с антипаников механизъм. Възможност за димоуплътнение, за още по-висока сигурност и защита!

пожароустойчиви врати

Противопожарни врати от Алуминий

Най-добрата противопожарна защита за нашите клиенти!

Този вид врати могат да бъдат както външни, така и вътрешни, еднокрили или двукрили. Пълнежа може да бъде от 30 минутно стъкло с дебелина 20-22 мм. или 60 минутно стъкло с дебелина 25-28 мм. и коефициент на топлопроводимост от 1,6 U (W/m2K). Предоставяме и алтернативен вариант - с пълнеж от пожароустойчив алуминиев панел, както и комбинация от двете.

Ценоразпис

В ценоразписа ще откриете информация за размери, цени, видове отваряне, структура, цветове, обков, остъкление, брави, контрол на достъп, електромагнити, автомати, домоуплътнение и всичко свързано с предлаганите от нас противопожарни врати.

За Външна и Вътрешна употреба

Проектирани по начин, който максимализира свойствата на материалите, противопожарните алуминиеви еднокрили и двукрили врати са предназначени и за външна употреба. Благодарение на своя пълнеж от специално пожароустойчиво стъкло, съчетано в комбинация с алуминиев профил, гарантира високата степен на пожаробезопасност за всяка сграда.

Възможност за димоуплътнение, за още по-висока сигурност и защита!

Димоуплътнени витрини, еднокрили и двукрили врати

димоуплътнени врати, фиксове и прозорци

Продуктите от този тип са със становище за димоуплътнение на цялостния продукт

Задължителна част при осигуряването на безопасност във всяка сграда! Същевременно са избягвани от строители и инвеститори, поради по-високата си цена, но замяната им с врати, с липсва на димоуплътнение не гарантира сигурността и безопасността и застрашава живота на ползвателите на сградата от задушаване по време на пожар.

Димоуплътнените продукти от този тип намират приложение в междуетажните пространства на жилищни и офис сгради. Те са изключително важна и неизменна част от всяка сграда гарантираща безопасността на хората в нея. Факт е, че голяма част от злополуките при възникнал пожар, завършващи с лош край, не са следствие на огъня, а по-честата причина за това е дима, който задушава обитателите в сградата.

Aluprof MB45

Димоуплътнителните системи от този тип предлагат множество възможности, за индивидуалните нужди на всеки наш клиент, а именно: уплътнение в долната част на вратата, уплътнение при плъзгащи, отваряеми врати и витрини.